GRYNINGSRAPPORT 21 sep 2019 kl 08:15
12 gr, RH 93 %, V 3 m/s Sol upp/ner: 06:38/18:57 Sikt: 10 km

Nu är det snart bara jag kvar av alla alvarets karaktärsfåglar!

Dags för årets rovfågelexkursion! Vädret ser hyfsat lovande ut och det rör sig en hel del rovisar i det öländska luftrummet. Igår tävlade en stäpphök och en aftonfalk om fågelskådarnas intresse. Även några taigasångare och en ringmärkt pärluggla tog sig an utmaningen. I småfågelväg får gårdagen däremot betraktas som en mellandag. Den som avser att deltaga i dagens exkursion rekommenderas varma, vindtäta kläder, mössa och vantar samt gärna en stol och lite värmande fika. Vi kommer att hitta rimligt lä för den rätt så svaga vinden, men eftersom fåglarna förväntas komma till oss och inte tvärtom , så kan vi inte räkna med att motionera oss varma. Det är inte heller lika varmt som i Tel Aviv, dit extremhögerns samtliga partiledare och Sabuni hade flugit ner för att hylla någon överklasspajas i nöjesbranschen. Heder åt Annie som tackade nej. Lyckligtvis hade resten av våra folkvalda inte fått någon inbjudan. Det hade varit pinsamt att se någon av dem hänga i spritbaren på stranden. Låt oss hoppas att de i stället valde att följa Gretas kamp på Manhattan! Och att de börjar inse att det brinner i knutarna – inte bara i skogarna runt om i världen. Ett rum är ledigt under delar av v 41. Ett rum har blivit ledigt veckan runt Skördefesten i månadsskiftet. LEDIGA BÄDDAR FÖR 2020 har lagts in UNDER BOENDE/LEDIGT och ev. nyheter om ängshökarnas väl och ve finns under FÅGLAR/ÄNGSHÖK.

Jag vill inte heller se vad som håller på att hända.

Från i förrgår:

Igår snurrade en ägretthäger och en jorduggla tillsammans med ett 20-tal rovisar av diverse slag över Ottenby lund. Det ser bra ut inför lördagen. Och fler och fler små gröna ryssar syns till här och där – hittills representerade av taigasångare. En praktejderhane passerade Busken men kunde med bevarat samvete inte säkerställas i värmedallret ute vid horisonten. I stället fick vi hålla till godo med årets första drag av vitkindade gäss – säkert runt 4500 eller fler. Buskens 100:e septemberart 2019 blev en bofink…. Mycket siffror – men roliga siffror. Mindre roliga siffror dominerade gårdagens nyhetssändningar när regeringen presenterade Ctureplanspartiets och nyliberalernas höstbudget. En halv miljon uppenbart överbetalda svenskar (tjänar över 703.000:-/år = 58.000:-/mån) får sin skatt sänkt med upp till 50.000 kronor….officiellt för att de ska ”kunna känna sig motiverade att jobba mer”. Vårdbiträden och sjuksköterskor, som sedan länge slitit ut sig, motiveras i stället med att ”annars kommer din patient att dö”. Vi kan i och med (bl a) detta för gott säga tack och adjö till vårt f d socialdemokratiska parti vilket fr o m nu helt saknar berättigande. Vi får i stället försöka glädja oss åt att i framtiden kunna köpa sprit på söndagar (hur i hela friden har vi tidigare kunnat klara oss utan det) och åt reklaminslag i public service´s ”reducerade utbud” (vi får förvisso framöver chansen att gå och kissa mitt i en nyhetssändning – men vem inom extremhögern ska sköta censuren).

Struts?
Oförskönad hackordning. Vi själva kallar det för organisationsplan.
Trots namnet inte allra minst av dem alla!
Mitt namn antyder INTE vad jag gillar att äta.
Spovsnäppeyoga
Ett tecken i skyn?
Stor? Nej! Men tuff? Ja!
Gått bra för stararna? Gillar de Svalgården? Eller är det en manifestation mot Eon:s pågående nedtagning av luftledningar?
En kär snäppa? En som tjärat ner sig? Inte skär!
Gul(l)ig
Eldsnabbvinge på Svalgården
Vuxit en del sen sist – men inte vad gäller trafikvett… Upplyft från vägen för andra gången.
Tala om att vara ”svart i synen”….
Det är inte bara ängshöksungar mitt på vägen. Den här knatten räddades av Vita Volvon på väg till trafikövervakningsplatsen.
Mamma säger att jag absolut inte får visa min kritvita stjärt för mycket.
Snart kommer de första ladusvaleungarna av 2019 års modell att flyga runt!
Och nu börjar även vi sädesärleungar på dagis!