ZENITHRAPPORT 18 juli 2019 kl 13:15
19 gr, RH 73 %, SSO 3 m/s Sol upp/ner: 04:32/21:28 Sikt: 10 km

Vacker! Men vanligt kaffe är att föredra….

Nu börjar det bli gott om vadare längs kusten. Snart är alla arter prydligt representerade. Tofslärkan trivs på udden och har nu fått sällskap av en ung citronärla. Rapphönsen har en bra säsong, man ser stora kullar lite här och var. Igår promenerade en tupp och höna över vägen med ca 17 ungar. Med varningsblinkern på och intensivt blinkande med extraljusen försökte Patrullen få en mötande bil att sakta ner. Men icke! Den siste ungen och tuppen klarade sig med några millimeters marginal. Ett smärre hat kunde förnimmas i flera timmar efteråt. Vi är i gungning. På alla sätt. Inte minst har vårt stora regeringsparti nu slagit nytt rekord i konsekvent inkonsekvens. Plötsligt har partiet blivit positivt till kärnvapen, upphört att bekämpa privatiseringshysterin av viktiga samhällsfunktioner och lagt sin röst på en extrem tysk högerkvinna som ordförande i EU-kommissionen. Det var som förutspåtts helt meningslöst att rösta i valet. Nyheter om ängshökarnas väl och ve finns under FÅGLAR/ÄNGSHÖK.

Ett gott tecken att man inte längre ser några överkörda igelkottar på Öland? Nja….det finns inte längre några att köra på!
Vad vill du?Har du nån mat med dig?

Från häromdagen:

Tofslärkan håller modet uppe för alla semesterfirande fågelskådare på ön. Den visar sig för nästan alla, men det kan ta nån timme innan man hittar den. Man bör också se upp för en ensam sånglärka som – likt tofslärkan – rycker fram makligt på parkeringsplanen. Och medan man letar kan man sen igår hålla utkik även efter en nyss ringmärkt polyglottsångare! Fast i praktiken blir det nog tvärtom…. Praktik och teori är inte så lätt att skilja för vårt hällörade extremhögerparti. I praktiken hyllar man delstaten Alabama för dess abortmotstånd, men i teorin negligerar man att samma delstats religiösa mörkermän tillåter dödsstraff – t o m med avrättningsgift som dödar långsamt och plågsamt. Så mycket är snacket om livets värde värt bland skenheliga. I teorin kan ju dessutom en felaktigt dömd mista sitt. Men det verkar inte bekymra.

Mamma säger att jag absolut inte får visa min kritvita stjärt för mycket.
Snart kommer de första ladusvaleungarna av 2019 års modell att flyga runt!
Och nu börjar även vi sädesärleungar på dagis!