Vid en fågelmatning

Lör 29 febr. Samling kl 09.00 Bejershamns parkering 75:-/vuxen.

Mer om exkursionen

Den här dagen existerar bara vart fjärde år! Det är ett gyllene tillfälle att påbörja sin fågelskådarkarriär. Fåglarna sägs vara extra angelägna om att visa upp sig ett unikt datum som detta!

Vi kommer att satsa stenhårt på att du ska få kläm på dina första tio fågelarter.

Från samlingsplatsen ger vi oss kanske iväg till ytterligare en av Ölands bästa fågelrestauranger, där många av våra lokala vinterfåglar sedan några månader kvittrar ut försörjningsstöd.

Vi börjar från absoluta ”nollpunkten” – här finns ingen prestige och ingen risk att ”göra bort sig”. Vill du ändå förbereda dig genom att tjuvträna, kan du kika på vad som skiljer en talgoxe från en blåmes och en pilfink från en gråsparv. 

Vädret kan vara bistert, så ta med dig varm fika, varma kläder, mössa, vantar och en kikare om du har någon. En penna och en liten anteckningsbok skadar inte heller. Ett sittunderlag kan vara bra.

Givetvis kommer vi in på fågelmatningsfrågor i allmänhet, utrustningstips för fågelskådning och allt som du eventuellt har frågor ikring.

För frågor och mer info v g maila svalgarden.oland@telia.com eller ring 

070-558 59 70. Hemsida: info.svalgarden.se

Vädret kan ställa till det. Kolla gärna senaste nytt kring exkursionen innan du ger dig hemifrån. Besök hemsidan – eller ring/SMS:a 070-5585970.

Nästa exkursion: lö 4/4 EJDERSTRÄCK: Samling Haga Parks reception 07.00