Troligen kommer inga exkursioner att kunna genomföras under 2021.

Örn & glögg – Inställt pga Sjukdom

Tors 31 dec. Samling kl 09:30, 11:00 eller 12:30 vid Långe Jan. 80:-/vuxen. Ett samarbete mellan Ottenby naturum och Svalgården logi&fågelguidning. OBS! Första passet 09:30 börjar bli fulltecknat.

Mer om exkursionen

OBS! NU I RÅDANDE CORONATIDER GÄLLER FÖLJANDE FÖR SVALGÅRDENS GUIDE- OCH EXKURSIONSVERKSAMHET: 1) deltag INTE om du känner av feber, torrhosta, ledsmärta eller onormal andning. 2) undvik samåkning med personer som normalt inte ingår i sällskapet. 3) skåda och förflytta er inom er (familje)grupp – med två meters lucka till annan grupp. VI KOMMER ATT BEGRÄNSA ANTALET DELTAGARE TILL 15 PERSONER per tillfälle. DÄRMED BLEV DET PLÖTSLIGT NÖDVÄNDIGT ATT ANMÄLA SITT INTRESSE!

                                 Föranmälan nödvändig (corona-skäl)

Vi tvingas dela upp exkursionen i tre pass. Huvudpasset blir 09:30. När det är fullt så fyller vi på med besökare kl 11:00 och sedan 12:30.

Och när kommer glöggen, då?

Detta är exkursionen som skiljer agnarna från vetet! För 21:e gången. För den oinvigde kan det säkert te sig fullständigt obegripligt att någon kan bevilja sig tid på självaste nyårsafton för att ge sig ut i kylan/dimman/blåsten/snöyran – för att titta på fåglar!!!

Men det är helt naturligt. Det är dags att lägga 2020 års fåglar till handlingarna – bara det känns lite vemodigt – och visst ska de få en sista chans! Och kanske finns det lite plats över i anteckningsboken för årets sista noteringar – det brukar bli ett drygt 30-tal arter och det går ju alltid att skriva lite på tvären….

Vi får också tillfälle att tillönska varandra ett Gott Nytt Fågelår 2021. Redan några få timmar bort är det dags att notera det nya årets första arter. Koltrast eller talgoxe, ”as every year…” Nyårsdagens gryning är alltid lite extra lockande. Man kan inte låta bli att fundera över om man kommer att få stifta några nya bekantskaper (fåglar såväl som fågelskådare) under det stundande året eller över om man ännu en gång ska ha turen att få uppleva en vår – den största ynnesten av alla. Och sådana tankar delar man gärna med trevliga människor över en kopp rykande het glögg i sol och lä bakom en husknut!

För anmälan, frågor och mer info v g maila svalgarden.oland@telia.com eller ring 070-558 59 70. Hemsida: info.svalgarden.se . VÄLKOMNA!

Nästa års program kommer inom kort att presenteras här på hemsidan. Tack för 2020 och välkomna åter.