Räkna med sträck

Lör 17 okt. Samling kl 08:30 Sebybadet, 75:-/vuxen.

Mer om exkursionen

OBS! NU I RÅDANDE CORONATIDER GÄLLER FÖLJANDE FÖR SVALGÅRDENS GUIDE- OCH EXKURSIONSVERKSAMHET: 1) deltag INTE om du känner av feber, torrhosta, ledsmärta eller onormal andning. 2) undvik samåkning med personer som normalt inte ingår i sällskapet. 3) skåda och förflytta er inom er (familje)grupp – med två meters lucka till annan grupp. VI KOMMER ATT BEGRÄNSA ANTALET DELTAGARE TILL 15 PERSONER per tillfälle. DÄRMED BLEV DET PLÖTSLIGT NÖDVÄNDIGT ATT ANMÄLA SITT INTRESSE!

                                 Föranmälan nödvändig (corona-skäl)

Yäss!

Oh Yäss! Med lite tur får vi anledning att ropa något i den stilen. Och blir det så, så kan vi också räkna med änder, måsar, lommar, doppingar och mycket annat.

Den här exkursionen kommer inte att glädja din personliga tränare! Den innebär inte särskilt mycket motion eller promenerande. Vi satsar helt på att fåglarna kommer till oss. Så lite fika, varma kläder och en stol är betydligt mer relevant än ett svettband.

Sjöfågel är ett besvärligt kapitel inom ornitologin. Visserligen påstods det nyss att de ”kommer till oss”, men de stannar verkligen inte i vår närhet särskilt länge och vädret medför ofta att alla fåglar ser ut att vara grå och lite konturlösa. Då får man gå på vingföring, vingfrekvens, flockens beteende, siluetter, kontraster eller storleksjämförelser i blandflockar etc etc. Det här är en kunskap som är knepig att tillägna sig via böcker eller helt på egen hand.

Det är en fördel om man ledsagas av någon som kan agera ”facit” (och det kan vara en välgörande lindring för självförtroendet när det visar sig att även ”facit” emellanåt står och önskar sig ett eget, överordnat facit….)

För anmälan, frågor och mer info v g maila svalgarden.oland@telia.com eller ring 070-558 59 70. Hemsida: info.svalgarden.se . VÄLKOMNA!

Nästa del i vår nybörjarsatsning: Örn & Glögg. Samling Långe Jan torsdag den 31 dec kl 10:00. OBS Coronan kan medföra att vi kör två träffar, dels kl 09:30, dels 11:30. Och i värsta fall en tredje på nyårsdagen kl 10:00.