Bland vadare och badare. Eller: Långbenta damer* på stranden Lördag 27 juli
Samling kl 17:30 vid Sebybadet. 75:-/vuxen.

Finn tre arter!

Mer om exkursionen

Kalkhällarna på östra Ölands kust utgör en av öns mest uppskattade cat-walks. Om det går som det är tänkt kommer solen att belysa dessa och värma oss i ryggen samtidigt som flock efter flock med vadare landar, tittar sig omkring, begrundar vår närvaro, passar på att plocka i sig något gott ur tånggröten varefter de flyger vidare och ersätts med en ny grupp modeller – säkert med en lite annorlunda och spännande art-sammansättning eller skrud. Vi siktar in oss på såväl vanliga som mindre vanliga arter.

Exkursionen kommer inte att innebära något längre gående, men det kan vara bra med någon typ av vattenavstötande skodon. Ta med fika! Och något att sitta på. * Ja! Det rör sig om damer – arktiska vadarhonor som schappat från man och barn.

För frågor och mer info v g maila svalgarden.oland@telia.comeller ring 070-558 59 70. Hemsida: info.svalgarden.se. VÄLKOMNA!

Nästa Nybörjarträff/Exkursion– lördag 21/9 10.30 Ås kyrka.Akrobatik i termik Vi försöker lära oss skillnaden på alla olika typer av rovfåglar.

070-558 59 70. VÄLKOMNA!