Akrobatik i termik Eller: Rovfåglar – en utmaning Lördag 21 sept
Samling kl 10:30 vid Ås kyrka. 75:-/vuxen.

En vråk – men vilken?

Mer om exkursionen

Ja, lättär det definitivt inte! För det första får man sällan särskilt många sekunder på sig. Och skulle fågeln till äventyrs sitta stilla – ja, då kan det ofta bli än värre. Många erfarna skådare – inkl exkursionsledare….. – har stått ”med byxorna nere” inför en sittande rovfågel. Hur många gånger (och timmar) har man inte bett till högre makter om att slöfocken ska lyfta för att avslöja sig?

För det andra ser hanar och honor inte alltid likadana ut, de är inte ens lika stora! På samma sätt byter många rovfåglar utseende lika ofta som de fyller år – åtminstone under de fyra-fem första åren.

Till allt detta kommer att de flesta arterna är relativt sällsynta. För ornitologer som sällan eller aldrig varit vid Bosporen eller i Eilat, så är antalet kontakter med exempelvis en mindre skrikörn lätträknade. Och hur många gånger har man fått chansen att öva på en jaktfalks siluett och vingföring?

Så här finns utmaningar för alla och envar. Vi börjar med sparvhök och arbetar oss ”uppåt i termik”…. Välkomna! Ta gärna med fika och något att sitta på!

För frågor och mer info v g maila svalgarden.oland@telia.comeller ring 070-558 59 70. Hemsida: info.svalgarden.se. VÄLKOMNA!

Nästa Nybörjarträff/Exkursion– lördag 5 okt kl 07:30 vid Ås kyrka. Häng med på ditt första raritetslarm. Vi försöker se något oväntat samtidigt som vi diskuterar hur man gör och inte gör för att undvika att reta upp eller förstöra för vår omgivning.

070-558 59 70. VÄLKOMNA!