Bland vadare och badare

Lör 25 juli. Samling kl 17:30 Sebybadet, 75:-/vuxen.

Mer om exkursionen

OBS! NU I RÅDANDE CORONATIDER GÄLLER FÖLJANDE FÖR SVALGÅRDENS GUIDE- OCH EXKURSIONSVERKSAMHET: 1) deltag INTE om du känner av feber, torrhosta, ledsmärta eller onormal andning. 2) undvik samåkning med personer som normalt inte ingår i sällskapet. 3) ta med handskar/skyddshandskar för att få tillfälle att titta i andras tubkikare. 4) skåda och förflytta er inom er (familje)grupp – med två meters lucka till annan grupp. VI KOMMER ATT BEGRÄNSA ANTALET DELTAGARE TILL 15 PERSONER. DÄRFÖR BLEV DET PLÖTSLIGT NÖDVÄNDIGT ATT ANMÄLA SITT INTRESSE!

                                 Föranmälan nödvändig (corona-skäl)

Kalkhällarna på östra Ölands kust utgör en av öns mest uppskattade cat-walks. Om det går som det är tänkt kommer solen att belysa dessa och värma oss i ryggen samtidigt som flock efter flock med vadare landar, tittar sig omkring, begrundar vår närvaro, passar på att plocka i sig något gott ur tånggröten varefter de flyger vidare och ersätts med en ny grupp modeller – säkert med en lite annorlunda och spännande art-sammansättning eller skrud. Vi siktar in oss på de vanligaste arterna.

Exkursionen kommer inte att innebära något längre gående, men det kan vara bra med någon typ av vattenavstötande skodon. Ta med fika! Och kanske något att sitta på.

För anmälan, frågor och mer info v g maila svalgarden.oland@telia.com eller ring 070-558 59 70. Hemsida: info.svalgarden.se . VÄLKOMNA!

Nästa del i vår nybörjarsatsning: Bland rovisar och tranor. Samling Ås kyrka lördag den 19 och sön 20 sept kl 10.30.