Ölands song contest på Stora alvaret

Lör 9 maj. Samling kl 06.00 Kastlösa k:a längs 136:an, 75:-/vuxen.

Mer om exkursionen

Mitt måtto: Höras men inte synas!

OBS! NU I RÅDANDE CORONATIDER GÄLLER FÖLJANDE FÖR SVALGÅRDENS GUIDE- OCH EXKURSIONSVERKSAMHET: 1) deltag INTE om du känner av feber, torrhosta, ledsmärta eller onormal andning. 2) undvik samåkning med personer som normalt inte ingår i sällskapet. 3) ta med handskar/skyddshandskar för att få tillfälle att titta i andras tubkikare. 4) skåda och förflytta er inom er (familje)grupp – med två meters lucka till annan grupp. VI KOMMER ATT BEGRÄNSA ANTALET DELTAGARE TILL 15 PERSONER. DÄRFÖR BLEV DET PLÖTSLIGT NÖDVÄNDIGT ATT ANMÄLA SITT INTRESSE! Målet är att försöka skaka fram en extra guide för evenemanget den 9 maj.

                                 Föranmälan nödvändig (corona-skäl)

Vid det här laget bör de båda arterna näktergal och gök ha hunnit hem, men lite gambling är det alltid när man har med fåglar att göra.

I kombination med en värmande morgonsol mitt ute i en av Ölands få verkliga ”ödemarker” och med mängder av entusiastiska och talträngda sångfåglar i de mycket varierande biotoperna, bör den som tvingat sig upp i arla morgonstund kunna räkna med att bli rikligt belönad.

Ta gärna med dig fika och bered dig på drygt två kilometers promenad. Det kan vara bra att ha något tåligt på fötterna, vissa passager har en benägenhet att fortfarande vara lite blöta.

OBSERVERA att samlingsplatsen inte är densamma som exkursionsplatsen. Missar du tiden, ska du ta dig ut längs den gamla järnvägsbanken till Penåsa. Kolla www.svalgarden.se dagen innan. Förväntas vädrets makter vara avogt inställda – kan exkursionen avrådas – men inte ställas in. Även pandemin kan dock få konsekvenser för genomförandet. Se Svalgårdens råd på hemsidan. Välkommen!

För frågor och mer info v g maila svalgarden.oland@telia.com eller ring 070-558 59 70. Hemsida: info.svalgarden.se   VÄLKOMNA! 

Nästa del i vår Nybörjarsatsning (Från ett fågeltorn) äger rum lör 6 juni med samling vid ICA Mörbylånga kl 07.00.