Örn och glögg

Tis 31 dec. Samling kl 10.00 i lä…. 75:-/vuxen.

Mer om exkursionen

Många visar intresse för en köttbit.

Föranmälan ej nödvändig, men VET du att du ska komma får du gärna maila (se nedan) ditt namn (med tanke på glöggen…………..)  

Detta är exkursionen som skiljer agnarna från vetet! För 20:e gången. För en oinvigd kan det säkert te sig fullständigt obegripligt att någon kan bevilja sig tid på självaste nyårsafton för att ge sig ut i kyla/dimma/blåst/snöyra för att titta på fåglar!!!

Men det är helt naturligt. Det är dags att lägga 2019 års fåglar till handlingarna – bara det känns lite vemodigt – och visst ska de få en sista chans! Och efter det fågelfattiga 2019 finns det alldeles säkert lite plats över i anteckningsboken för årets sista noteringar – det brukar bli ett drygt 30-tal arter – och det går ju alltid att skriva lite på tvären….

Vi får också tillfälle att tillönska varandra ett Gott Nytt Fågelår 2020. Redan några få timmar bort är det dags att notera det nya årets första arter. Koltrast eller talgoxe, ”as every year…” Nyårsdagens gryning är alltid lite extra lockande. Man kan inte låta bli att fundera över om man kommer att få stifta några nya bekantskaper (fåglar såväl som fågelskådare) under det stundande året eller över om man ännu en gång ska ha turen att få uppleva en vår – den största ynnesten av alla. Och sådana tankar delar man gärna med trevliga människor över en kopp rykande het glögg i sol och lä bakom en husknut!

För frågor och mer info v g maila svalgarden.oland@telia.comeller ring 070-558 59 70. VÄLKOMNA! Hemsida: info.svalgarden.se 

2020 års exkursioner presenteras inom kort.